top of page

Yin Yoga er en stille og meditativ, men dybdegående form for yoga, der bl.a. strækker og træner kroppens bindevæv, fascie, og over tid gør kroppen mere fleksibel. Man holder stillingerne i ca. 3-7 min, hvor musklerne anvendes i mindst mulig grad, så ledbånd, sener og det øvrige bindevæv, der ligger  rundt om knoglerne, musklerne, leddene og organerne, stimuleres. 
Yin yoga læner sig op ad den traditionelle kinesiske medicin og balancerer energiflowet i kroppen, der har indflydelse på alle vores systemer og organer, virker antiinflammatorisk,  forbedrer søvn og fordøjelsen.
En vigtigt del af yin er mindfulness, der har en række evidensbaseret sundhedsfremmende virkninger på vores krop og sind. Derfor er yin yoga helt fantastisk til at hjælpe os med at give slip, afstresse, finde indre ro, selvaccept osv.. 
I min undervisning tager jeg altid udgangspunkt i funktionelyoga, hvor vi, som Bernie Clark siger, bruger stillingen til at komme ind i kroppen, og ikke kroppen til at komme ind i stillingen.  Dvs. at stillingerne tilpasses efter den enkeltes krop og evt. skavanker og modificeres individuelt. Vi er forskellige, derfor kan vi ikke se ens i den samme stilling. 
Yin yoga passer også godt til gravide igennem hele graviditet, og jeg har en del erfaring med at guide også de gravide yogier.
 

"Yin yoga er som at give kroppen et stort kram. Man bliver varm og glad inden i."
/Christina,  yogi

shoelace.jpg
bottom of page