YIN  YOGA
shoelace.jpg

I Taoisme, hvor tankegangen om yin og yang stammer fra, inddeles alt i yin og yang: Yin står for det feminine, rolige og indadvendte; Yang står for det maskuline, aktive og udadvendte; men netop balancen mellem yin og yang giver harmoni i livet.
Yin Yoga, som navnet angiver, er en stille og indadvendt form for yoga, hvor målet er at spænde af og at få kroppens bindevæv eller fascia til at give sig og blive strakt, for derved at oparbejde en mere fleksibel krop. Man holder stillingerne i ca. 3-7 min, hvor musklerne anvendes i mindst mulig grad, så ledbånd, sener og det øvrige fascia stimuleres. Det er rent faktisk meget sund for vores krop, at vi arbejder med  fascia, som ligger rundt om knoglerne, musklerne, leddene og organerne. Da fascia hænger sammen som et spindelvæv i hele kroppen, vil yin-stræk have betydning ud i hele kroppen og effekten af stillingerne kan mærkes næsten med det samme.
De dybdegående yin-stillinger påvirker bl.a. kroppens energiflow, virker antiinflammatorisk og forbedrer søvn. En vigtigt del af yin er mindfulness, som har en række evidensbaseret sundhedsfremmende virkninger på vores krop og sind. Derfor er yin yoga helt fantastisk til både at forebygge og overvinde stress samt finde indre ro og selvaccept. 
Yin yoga anbefales til gravide igennem hele graviditet, og jeg har en del erfaring med at undervise gravide, som kan træne på mine faste ugentlige yinhold, afhængig af niveauet.
Yin yoga er et værdifuldt supplement til de mange øvrige dynamiske (yang) træningsformer, som arbejder med at styrke muskler (fx løb, spinning, ashtanga yoga), og vil typisk forøge bevægeligheds frihed i hofter og ryg mærkbart inden for kort tid.
I min undervisning tager jeg udgangspunkt i funktionel yoga, dvs. stillingerne modificeres og tilpasses efter den enkeltes anatomi. 
Yin Yoga kan omfavne og give noget til ALLE og jeg har skønne hold for både begyndere og øvede yinsters.

"Yin yoga er som at give kroppen et stort kram. Man bliver varm og glad inden i."

/Christina,  yogi

293841.jpg