top of page
virab2.JPG
ASHTANGA
VINYASA YOGA

Ashtanga Vinyasa Yoga, grundlagt i Indien, er en dynamisk, fysisk krævende og udfordrende yogaform, og sværhedsgrad er ret høj.
Ashtangaserien (Yoga Chikitsa) er designet til at styrke, tilrette og rense hele kroppen - indeni og udenpå. Hele kroppen gennemarbejdes fra top til tå, mens hjertet og blodcirkulationen stimuleres, musklerne bliver bedre i stand til at arbejde og kroppen genfinder sin naturlige styrke, smidighed og sundhed. Samtidig styrkes din evne til at koncentrere dig og du fyldes med energi, balance og ro.  
I Ashtanga yoga er der tre vigtige grundelementer, der skaber fundamentet for asana praksis: breath, kropslåse (bandhas) og fokuspunkt. De hjælper med at forene krop og sind og kultivere fokus og stabilitet.  Stillingerne (asanas) er sat sammen i en bestemt rækkefølge, det vil sige du vil træne den samme serie hver gang, som du med tiden lærer udenad og træningen bliver til et skønt, meditativt bevægelsesflow. 

"1% is theory and 99% is practice "
/Sri K. Pattabhi Jois

293841.jpg
ASHTANGA YOGA

Gode råd før og efter
ASHTANGA YOGA

ashtanga.stribe.jpg
  • ​​Lyt til dig selv og din krop, respekter dens grænser, og hav tillid til dine egne fornemmelser for rigtigt og forkert. Du vil opleve glæde, men sikkert også ømhed.

  • Yoga er ikke en konkurrencesport! Så vær glad for, hvad du kan nu og her, og lad smidighed, styrke og teknik udvikle sig stille og roligt med tiden og indsatsen.  

  • Vær et eksempel på god karma og vær klar til tiden

  • Tag rent og bekvemt tøj på. Tag løstsiddende smykker og ur af. Vær barfodet.

  • Gør yoga på en let mave - spis derfor ikke noget større måltid ca. 3 timer inden yogapraksis. Er du sulten, spis lidt frugt senest en halv time før. Drik heller ikke mere end et lille glas vand senest en halv time før yogaen. 

  • Drik ikke undervejs, da det afkøler kroppen og modvirker nytten. Derfor efterlad din drikkedunk i omklædningsrum/hjemme. 

  • Man anbefaler at undlade at drikke og spise et kvarter efter praksis, så kroppen lige når at falde til ro igen.

  • Ingen tyggegummi mens du træner yoga.

  • Det anbefales, at kvinder under menstruation undlader omvendte stillinger (skulderstand og hovedstand). Det kan dog virke lindrende og rart for nogle, derfor prøv dig frem og se hvordan det føles for dig.  

  • Yoga kan frigøre følelser. Bliver du følelsesmæssigt berørt under eller efter yogaen, så accepter følelsen og byd den velkommen. Tal evt. med mig om det.

bottom of page