ASHTANGA YOGA
virab2.JPG

Ashtanga Vinyasa Yoga, som er grundlagt af Sri K. Pattabhi Jois i Mysore, Indien, er en dynamisk, fysisk krævende og udfordrende yogaform, og sværhedsgrad er ret høj.

Man vil træne udfra den samme yogaserie hver gang (The Half Primary Series), hvilket gør at du med tiden lærer serien udenad og træningen bliver meditativ og flydende.

Formålet med yogaserien er at styrke, tilrette og rense kroppen. I serien sammenkæder man åndedræt (Ujjayi) og bevægelse (sammen Vinyasa), så stillingerne afløser hinanden i et flow fra start til slut. Andre vigtige faktorer er kropslåse (Bandhas/indre muskulær støtte) og fokuspunkter (Dristi). 

Det er på forhånd fastlagt, hvor i en stilling man skal ånde ind og ud, ligesom der er en fastlagt måde at komme ind og ud af hver enkelt stilling.

Stillingernes rækkefølge er nøje sammensat således, at hele kroppen gennemarbejdes fra top til tå. Der skabes en indre varme, som får dig til at svede, hvilket har en udrensende effekt på alle kroppens systemer, og du opnår balance fysisk og mentalt, samt øget styrke, smidighed og energiniveau.

Jeg har hold for alle niveuaer. Er du helt ny og har aldrig prøvet ashtanga før eller dyrker anden form for yoga, skal du starte på introkursus, som jeg afholder, når der er plads på holdene. Følg med på FB. 

"Do your practice and all is coming"

/Sri K. Pattabhi Jois

293841.jpg

Gode råd før og efter

ASHTANGA YOGA

ashtanga.stribe.jpg
 • ​​Lyt til dig selv og din krop, respekter dens grænser, og hav tillid til dine egne   fornemmelser for rigtigt og forkert. Du møder glæde, men sikkert også ømhed.

 • Yoga er ikke en konkurrencesport! Så vær glad for, hvad du kan nu og her, og lad smidighed og styrke udvikle sig stille og roligt herfra.

 • Vær et eksempel på god karma

 • Tag rent og bekvemt tøj på. Tag løstsiddende smykker af. Vær barfodet.

 • Jeg har skridsikre yogamåtter til rådighed, men du er velkommen til at medbringe din egen. Et yogahåndklæde (en stofmåtte) at lægge over måtten kan også være praktisk, hvis du sveder meget.

 • Hold orden omkring din måtte og stil tæppe og evt. ekstra tøj ved væggen.

 • Gør yoga på en let mave - spis derfor ikke noget større måltid ca. 3 timer inden yogapraksis. Er du sulten, spis lidt frugt senest en halv time før. Drik heller ikke mere end et lille glas vand senest en halv time før yogaen. 

 • Drik ikke undervejs, da det afkøler kroppen og modvirker nytten. Derfor efterlad din drikkedunk i omklædningsrum/hjemme. 

 • Man anbefaler at undlade at drikke og spise et kvarter efter praksis, så kroppen lige når at falde til ro igen.

 • Ingen tyggegummi mens du træner yoga.

 • Det anbefales, at kvinder under menstruation undlader omvendte stillinger (skulderstand og hovedstand). Det kan dog virke lindrende og rart for nogle, derfor prøv dig frem og se hvordan det føles for dig.  

 • Yoga kan frigøre følelser. Bliver du følelsesmæssigt berørt under eller efter yogaen, så accepter følelsen og byd den velkommen. Tal evt. med mig om det.